donderdag 12 mei 2011

Nieuwe kralen & vlinder ketting

Deze week zijn er weer verschillende nieuwe artikelen binnen gekomen: onder anderen metaalkralen, bedels, keramiek, hout en glas. Maar ook echte natuursteen kralen en hele handige opbergdoosjes, transparant en stapelbaar in verschillende maten. Zo kun je heel makkelijk je kralen sorteren!!
We hebben ook weer een aantal nieuwe metalen onderdelen waaronder een prachtige vlinder. Ik kon het niet later om er gelijk een sieraad mee te maken, heel trendy een lange ketting met fijne jasseron, glaskralen en swarovski.



 

vrijdag 6 mei 2011

Kettelen, lange ketting

Met kettelen kun je heel veel kanten op en met niet al te veel werk heb je zo een leuke ketting in elkaar gezet. Daarom is het ook één van mijn favoriete technieken! De lange kettingen op de foto's zijn lekker luchtig, niet te druk, frisse zomerkleuren én met metaalkleuren die steeds meer trendy worden: brons en rosé goud!!


Wil je deze ketting zelf maken? Als je kunt kettelen is dit goed te doen. Volg anders eens een workshop, tijdens een workshop sieraden maken leggen we deze techniek namelijk uit. Dit heb je nodig:
20-25 kralen
20-25 kettelstiften
ca. 50 cm. fijne jasseron
eventueel een aantal bedels met ringetjes.

Zet alle kralen op een kettelstift en draai er met de rondbektang een oogje aan. Zet de kralen aan elkaar in vijf groepjes, drie groepjes van 5 à 6 kralen en twee groepjes van 3 kralen. Knip vier stukjes jasseron van 7 à 8 cm. en zet deze tussen de groepjes, de oogjes van de kettelstiften kunnen direct aan de jasseron gezet worden. zet het laatste stuk jasseron van ca. 20 cm. tussen de twee groepjes van 3 kralen. Met ringetjes kun je nog een aantal bedels aan de ketting bevestigen. Je ketting is nu klaar! Veel plezier ermee!

donderdag 5 mei 2011

Bloemoorbellen, nieuwe collectie!

Hierbij een aantal voorbeelden van de nieuwe collectie zijden bloemblaadjes. De bloemen zijn weer prachtig te combineren met glas-, keramiek- en metaalkralen. Een aantal hebben weinig extra's nodig omdat het anders veel te druk wordt, ze zijn van zichzelf al mooi genoeg! Less is more!!